במסגרת אתגר “הקפסולה”, שנערך היום בכנס ג’רני של EY ישראל ושל “גלובס”, שבעה יזמים, משקיעים ואנשי מקצוע מתחום ההייטק ותחומים נוספים הציגו תחזיות קצרות של 90 שניות לאופן בו הם מאמינים שיראה העתיד, בעוד חמש שנים.
תומר בר זאב, איירון סורס, על מהפכת המזון:
“ברור שנראה יותר תחליפי סוכר ובשר, ובעוד חמש שנים נכין את האוכל שלנו במכונות כמו קפסולות קפה. בעניין חוקי הפרטיות – אפל כבר מגבילה את מה שאפשר לעשות עם דאטה של משתמשים, וחברות נוספות ילכו בעקבותיה. משחקי מובייל יתפתחו ויהפכו לגלגול החדש של רשת חברתית”.
לו קרנר, CrtptoORacle, על קריפטו:
“עושר מדהים ייווצר מהקריפטו, ויהפוך את העולם למקום טוב יותר למיליארדי אנשים שמזלם שפר עליהם פחות. ישראל תוביל בתחום בשל החדשנות והיזמות שלה, וגם הקהילתיות שלה. העולם בו אנו חיים היום הוא ריכוזי והאנשים שמנהלים אותו פועלים עבור עצמם ולא לטובת האנושות, אבל האקו-סיסטם החדש יעבוד עבור האנשים”.
גיא יאמן, TPY קפיטל, על יחסים בין אישיים:
“יכולות האוטומציה ישתפרו וסוכנים דיגיטליים יתאימו את השיחה והמסרים לצרכים שלנו. יהיה קשה מאוד להבין מה אמיתי ומה לא. האם מישהו זיהה אותנו בזכות זיכרון או טביעות האצבע הדיגיטליות שהשארנו בכל מקום. יכולות שונות כמו יכולת הניווט שלנו ייצאו למיקור חוץ. הדבר האותנטי היחיד יהיה השאלה אם אתה נמשך למישהו, אבל גם אז, אולי לא נדע אם מישהו מדבר בצורה מסוימת כי הוא יודע מה אנחנו רוצים, בזכות טכנולוגיה”.
אור בוקובזה, Venn, על נדל”ן:
“ב-5-10 השנים הקרובות נמשיך לראות תנועה לערים הגדולות, ויותר מ-80% מהם יהיו מילניאלז או בני דור ה-Z שמחפשים קשרים בעלי משמעות ולעצב את המציאות והעתיד שלהם. אנו מדברים על בעלות, אבל לא כמו היום, כך שלא בהכרח תהיה לי דירה משלי. בעוד חמש שנים נראה את הדור הזה דורש חינוך, שירות פי עשרה טוב יותר. חברות טכנולוגיות יסגרו את הפער בין התשתיות, הערים והאזרחים ויאפשרו השתתפות אקטיבית בבניית ועיצוב המרחב האורבני. אני בן הדור הזה, ואני יודע שהשכונה הולכת לחזור לתושבים”.